Reserveren: 0049 - 2953 - 9625333
Nederlands gesproken 7 dagen per week van 08:00 t/m 19:00 uur

Tijdens ons alles inclusief arrangement zult u genieten...

...van een overweldigend verblijf in de Eifel.

Ontspanning en rust - Kom helemaal...

...tot rust in de Eifel bij Hotel am Park

Alles inclusief - Geniet van...

...onze alles inclusief arrangementen.

Omgeving

Welkom in Stadskyll

 

Welkom in Stadtkyll

Stadtkyll heeft ruim 1.400 inwoners en het ligt in de deelstaat Rheinland-Pfalz, aan de rand van de Vulkaaneifel. Tot Stadtkyll behoort ook Schönfeld die ongeveer 140 inwoners telt. Het ligt in een schilderachtig natuurgebied en er komen veel toeristen naar toe. De mooie natuur biedt veel wandelmogelijkheden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de omgeving liggen vele kleine dorpjes die leuk zijn om te bezoeken. Verder zijn er veel restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Bezienswaardigheden

 

Bezienswaardigheden

Voor iedereen is er genoeg te bezichtigen in Stadtkyll en zijn bosrijke omgeving. Of het nu gaat om gezinnen met kinderen, een echtpaar op leeftijd, mensen die van actie houden of juist van rust, voor iedereen zijn er genoeg mogelijkheden.

Eifel Zoo

 

Eifel Zoo

Op ongeveer 14 kilometer van Prüm ligt in Lünebach een leuke dierentuin. Het is niet een grote dierentuin, maar het beschikt over exotische dieren zoals Bengaalse katten, leeuwen, jaguars en tijgers. Het bevat ook het 1,2 kilometer lange traject die je met de trein kunt afleggen, waarbij bezoekers de kans krijgen om een hert uit de hand te laten eten.


Bad Münstereifel

 

Bad Münstereifel

Bezoek deze romantische spa en resortstad waarin je schilderachtige gebouwen en gezellige winkeltjes en cafeetjes vindt. Het historische stadscentrum heeft smalle straten en is de moeite waard om te bekijken.

Heino Cafe

 

En als u dan toch in Bad Münstereifel bent moet u ook een bezoek brengen aan het Heino Café waar u van een heerlijk kopje koffie met eigen gemaakte taart kunt genieten.

Ook Heino zelf is er vaak te vinden en maakt graag een praatje met de gasten.

Nöthener Str. 10, 53902 Bad Münstereifel


Trier

5

Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft een zeer compacte en gezellige stadskern.
Er zijn veel belangrijke bezienswaardigheden zoals de Dom, de Keizerstermen, de
Basilika, de Porta Nigra, en nog veel meer. Toeristen hebben de mogelijkheid zelf de stad te verkennen of kunnen kiezen voor begeleide tour.

Meren

 

Meren

Tot de Dauner Maare behoren drie vulkanische ketels gevuld met water. Dit bevindt zich in een schitterend natuurgebied in de Eifel en dit biedt mogelijkheden om te zwemmen en waar watersport ook tot de mogelijkheden behoort.


Monschau

 

Monschau in de Eifel is een plaats die je moet bezoeken. In het noorden van de Eifel, niet ver van de grens met Nederland en België ligt Monschau in één van de mooiste streken van Duitsland; de Eifel.

Bijna iedereen die de Eifel kent en bij de meeste nederlanders en belgen is Monschau wel één van de bekendste plaatsen in de Eifel.

Dat komt omdat het plaatsje niet ver van de Nederlandse grens ligt (vanuit Limburg) en daardoor ook zeer geschikt is voor een weekendje weg of een dagje uit.

Maar de toeristen en dagjesmensen komen natuurlijk niet voor niets naar Monschau.

Niet alleen omdat het zo lekker dichtbij is, nee Monschau heeft wel degelijk veel te bieden en te zien.

Niet alleen het stadje zelf met de mooie vakwerkhuizen en het oude en gezellige centrum maar ook vele bezienswaardigheden.

En Monschau kan ook uitstekend dienen als uitgangspunt voor prachtige wandelingen en fietstochten door de Eifel.

Maar ook de zeer bekende Eifelsteig, dé wandelroute dwars door de Eifel, komt hier langs. Etappe 2 eindigt in / bij de plaats en etappe 3 van de Eifelsteig start er.

Verder kan je vanuit Monschau snel in een prachtig natuurgebied komen, het Nationaal Park Eifel. Dit is ook een mooi gebied waar prachtig gewandeld en gefietst kan worden en waar ook vele bezienswaardigheden zijn.

Monschau is het gehele jaar door, het hele seizoen, mooi om te bezoeken. Dit geldt natuurlijk voor de gehele Eifel.

Heel bekend is natuurlijk de jaarlijkse Kerstmarkt die vele bezoekers trekt en absoluut de moeite waard is om te bezoeken.

Zeker wanneer er dan ook nog sneeuw ligt veranderd Monschau is een sprookjesachtig decor.

 

Bunkers van Kall-Urft

Bij het plaatsje Kall-Urft in het noorden van de Eifel ligt de Ausweichsitz NRW, een bunker uit de tijd van de Koude Oorlog.

Tijdens de dreiging van de koude oorlog werden er overal atoombunkers gebouwd die dienden als toevluchtsoord tijdens een nucleaire aanval. De bunkers waren veelal voor regeringen en leidinggevende toegankelijk die tijdens een crisis of aanval het land of een gebied verder konden besturen.

De bunker in de Eifel, Ausweichsitz NRW, diende tijdens de koude oorlog als schuilplaats voor de Landesregierung van Nordrhein Westfalen. Vanuit de bunker kon in het geval van een calamiteit het land verder geregeerd worden.

Van de vele bunkers uit diverse tijden, is de bunker in Kall in uitstekende staat en lijkt het of hier de tijd heeft stilgestaan. Alles is in orginele staat en je waant je terug in de jaren zestig. Van buitenaf zul je niet zeggen om wat voor een complex het gaat. Je ziet boven de grond een simple garagebox en hebt geen idee wat zich hier beneden in de grond bevindt.

De bunker Ausweichsitz NRW is gebouwd in de periode 1962 tot de voltooiing in 1965. Bijna 30 jaar is de atoombunker in bedrijf geweest en start- en bedrijfsklaar gehouden. In het geval van een nucleaire calamiteit was de bunker er klaar voor.

In al die jaren werd er onderhoud gepleegd en werden er oefeningen gehouden. En dit alles onder strikte geheimhouding in het kleine plaatsje in de Eifel.

In 1993 werd gestopt met het onderhoud en de paraatheid van de bunker, zoals vele bunkers uit de tijd van de koude oorlog. In 1997 is Ausweichsitz NRW in privé bezit gekomen van de familie Röhling. Zij gingen het onderhoud verzorgen en in 2009 werd de bunker voor het publiek geopend.


Ordensburg Vogelsang

Het begrip Ordensburg ontstond naar aanleiding van de behoefte van de partij en het staatsbestuur, om zich sterkere symbolen uit de Duitse geschiedenis eigen te maken en ze ideologisch een andere uitleg te geven. Er werden drie zulke burchten gebouwd om de militaire elite van het Derde Rijk om te scholen met name, deze burcht, de Ordensburg Sonthofen en de Ordensburg Krössinsee. Elke burcht had een bijzondere opdracht in de opleiding.

Deze burcht, gebouwd tussen 1934 en 1936 naar ontwerp van Clemens Klotz, huisvestte tot aan de aanvang van WOII vijfhonderd SA’ers (Ordensjunkers). In de Ordensburg indoctrineerden de nazi’s rekruten tussen 25 en 30 jaar oud in hun rassenleer. Het omvangrijke complex omvatte gemeenschapshuizen (zogenoemde Kameradschaftsraüme), slaapzalen, sportaccomodaties en een als auditorium aangewende Thingplatz. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het complex in gebruik als kazerne van de Wehrmacht.[1]

Na de Tweede Wereldoorlog werd de Vogelsang een militair oefengebied voor verschillende NAVO-landen; eerst voor de Britten en vanaf 1950 tot in 2005, voor de Belgische krijgsmacht. Ook de Nederlandse Landmachtverbleef er veelvuldig.

  • Wild und Freizeitpark Klotten

Een recreatiepark en een wildpark in één! Met attracties, poppentheater en wilde dieren zoals herten, bruine beren, emoes, wolven lynxen en nog veel meer.

Openingstijden: 27 maart t/m 1 november van 09:30-18:00uur. (€14,50-16,00 p.p.)

  • Calmont Klettersteig

De Calmont is de steilste wijnberg van Europa. De wandeling is circa 3 kilometer lang en duurt gemiddeld 2 uur. De klim eist een behoorlijke inspanning maar gedurende de hele route heeft men steeds een prachtig uitzicht op de Moezel en de nabije omgeving. (Ongeveer 27 km vanaf Hotel Erica en 45 km van Hotel Zur Krone)

  • Kanovaren

Een kanodagtocht van Ernst tot Treis-Karden, langs het grootste beschermd natuurgebied aan de Moezel. Vanaf €24,00 p.p. inclusief boot, uitrusting, uitleg en transport terug naar Ernst.

  • Archeologiepark Martberg

Een Gallo-Romeins tempelcomplex met schilderingen en opgegraven voorwerpen die de Keltische en Romeinse cultuur van dit gebied in beeld brengt. Openingstijden vanaf april tot juni vrijdag/zaterdag/zondag/feestdag 11:00-17:00uur. Van juli tot oktober woensdag-zondag 11:00-17:00uur. (€2,00 p.p.)

  • Adler und Wolfspark

Natuurpark met wolven, adelaars, uilen. Onder andere vogelshows en mogelijkheid tot het bezichtigen van de Kasselburg (bij Gerolstein). Ongeveer 60 km vanaf Hotel Erica en 80 km vanaf Hotel Zur Krone. (€5,00-7,00 p.p.)

  • Mosterdmuseum in Cochem

Één van de oudste mosterdmolens uit ca. 1810. Er zijn dagelijks rondleidingen om 11:00 – 14:00 – 15:00 en 16:00.