Reserveren: 0049 - 2953 - 9625333
Nederlands gesproken 7 dagen per week van 08:00 t/m 19:00 uur

Tijdens ons alles inclusief arrangement zult u genieten...

...van een overweldigend verblijf in de Westerwald.

Ontspanning en rust - Kom helemaal...

...tot rust in de Westerwald bij Hotel Heiderhof.

Alles inclusief - Geniet van...

...onze alles inclusief arrangementen.

Omgeving

Westerwald

Het Westerwald ligt ten zuidwesten van het drielandenpunt van Hessen, Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts in het district Altenkirchen (Westerwald), Lahn-Dill, Limburg-Weilburg, district Neuwied, Rhein-Lahn-Kreis, Rhein-Sieg-Kreis, Westerwaldkreis en in de Siegen-Wittgenstein.

Het strekt zich uit over het zuiden van Burbach, ten zuidwesten van Haiger, ten noordwesten van Weilburg, ten noorden van Limburg an der Lahn, ten noordoosten van Koblenz, ten oosten van Linz am Rhein, ten zuidoosten van kennis en ten zuiden van Betzdorf. In het centrum zijn Bad Marienberg, Hachenburg, Westerburg en Rennerod.

Met de klok mee, de regio die wordt begrensd door de valleien van deze waterloop:

Dille (Dilltal) naar het oosten
Lahn (Gießen-Koblenzer Lahntal) in het zuiden
Rhein (Neuwied Rheintalweitung en Laag-Midden-Rijndal) in het westen
Victory (Mittelsiegtal) in het noorden
Heller (Midden Hellertal) in het noordoosten
Ten oosten van de Dill Gladenbacher Bergland van de Rijn overwinning van de Ebbegebirge en het noordoosten van de Heller joins, ten zuiden van de Lahn van Hintertaunus, ten westen van de Eifel, ten noorden van het Rothaargebergte.

Geomorfologisch het Westerwald behoort tot de Rijnlandse Leisteengebergte en vormt het centrale westelijke deel van de oostelijke, rechts van de Rijn helft. Echter ook het oosten van de locatie Dill, op 609,4 meter hoog Gladenbacher bergen en 568,1 meter hoog Struth de natuurlijke ruimte Westerwald, terwijl de hoge Haincher 609 m hoogte (vanaf de Struth vertakt) met het 579,9 wordt geteld m hoog Kalteiche al voor het Rothaargebergte.

 

Abdij Marienstatt

 

Abdij Marienstatt is een Cisterciënzer klooster, daterend uit de 13e eeuw. De abdij is bekend om de vroeg-gotische basiliek met het grootste orgel in het Westerwald.

Limburg an der Lahn

 

Limburg a.d. Lahn is een gemeente in de Duitse deelstaat Hessen. Het is de Kreisstadt van het Landkreis Limburg-Weilburg. De stad telt 33.906 inwoners.[1]

Limburg a.d. Lahn heeft een oppervlakte van 45,15 km² en ligt in het centrum van Duitsland, iets ten westen van het geografisch middelpunt. Langs Limburg vloeit de Lahn. In Limburg is de zetel van het Bisdom Limburg. De dom van Limburg, die in 1235 gewijd werd, is een gaaf voorbeeld van laat-romaanse bouw, hoewel ook al enige vroeg-gotische elementen zichtbaar zijn.


Linz am Rhein

 

Linz am Rhein is een stad in het district Neuwied in het noorden van Rheinland-Pfalz in de buurt van de grens met Noord-Rijnland-Westfalen, ongeveer 25 kilometer ten zuiden van het centrum van Bonn. Het behoort tot de gemeente met dezelfde naam en is de administratieve zetel. Linz is een nationaal erkende toeristische en gerapporteerd als een regionaal centrum onder staatscontrole planning. [2]

Vanwege de vele kleuren en artistiek ontworpen oude stad, Linz noemt zichzelf als “De kleurrijke stad aan de Rijn”.

Hachenburg

 

Het hoofdstedelijk gebied van Hachenburg strekt zich uit tussen de rivieren Nister in het noorden en het zuiden Wied. In het zuidelijke deel van de stad zijn uitgestrekte bosgebieden van het staatsbos Hachenburg die joins ligt in het westelijke deel van de stad grote Hachenburger stadsbos. Met zijn afmetingen van 21,42 vierkante kilometer is Hachenburg geografisch gezien de op één na grootste district van Montabaur in het district Westerwald. In dit geval 25,3% betrekking op landbouwgrond, 55,1% op bosgrond, 1,2% water, 18,2% afwikkeling en doorgangsruimten en 0,2% voor andere oppervlakken (stand 2014). [2]


Bonn

 

Bonn is een stad in Duitsland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen aan de Rijn op 20 km ten zuiden van Keulen. Bonn telt 313.958 inwoners.[1]

Bonn was vanaf 1949 de regeringszetel van de Bondsrepubliek Duitsland (West-Duitsland). Na de Duitse hereniging verhuisden de Duitse regering en de Bondsdag in 1999 naar Berlijn. Echter blijft het een belangrijke werkplaats, ongeveer 8.000 van de 18.000 Duitse ambtenaren zitten nog steeds hier en er zijn ook enkele Duitse ministeries met hoofdzetel in Bonn, onder meer Defensie en Agricultuur. Bonn wordt dus ook Bundesstadt genoemd.

Eifel

 

De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België, in de Oostkantons. Het Duitse deel van Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter.

In het Tertiair was er in de Eifel sterke vulkanische activiteit. Daarnaar verwijst ook de naam Vulkaan-Eifel in het zuidoostelijke deel. De kraters die ontstaan zijn door explosies van vulkanische gassen hebben zich gevuld met grondwater en worden Maare genoemd. De laatste uitbarstingen vonden 10.000 jaar geleden plaats. Onderzoek wijst uit dat dit gebied nog steeds geologisch actief is: het gehele Eifelgebied stijgt 1 à 2 millimeter per jaar. In het verleden kwamen ook al inactieve fases voor van 10.000 à 20.000 jaar, wat suggereert dat toekomstige uitbarstingen nog mogelijk zijn.

In de Eifel zijn verscheidene ketens te onderscheiden:

  • Het noordelijkste gedeelte noemt men de Nordeifel, dat in België aansluit op de Hoge Venen;
  • Ten oosten daarvan vindt men het Ahrgebirge, dit gedeelte bevindt zich benoorden de Ahr in het district Ahrweiler;
  • Bezuiden de Ahr bevindt zich de Hohe Eifel (of Hocheifel), waarvan de Hohe Acht (747 m) het hoogste punt is, en tevens het hoogste punt van het hele Eifelgebied;
  • In het westen, tegen de Belgische grens, zijn de heuvels bekend als Schneifel, een onderdeel van het bredere gebied van de Sneeuweifel met toppen die reiken tot 698 meter;
  • Zuidelijk en oostelijk van de Hohe Eifel ligt de Vulkaan-Eifel, een vulkanisch gebied met veel kratermeren (Maare).
  • Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het gebied wordt doorsneden door in zuidelijke richting uitlopende beken en riviertjes. Deze stromen monden in de Moezel. De grootste van deze rivieren is de Kyll; de heuvels rond deze rivier zijn bekend als het Kyllwald;
  • In het zuiden eindigt de Eifel in de Voreifel.

in het midden van de afbeelding de grensoverschrijdende hooglanden van de Ardennen en de Eifel, beperkt door Maas, Semois, Moezel, Rijn

In het noorden van de Eifel bevinden zich enige grote stuwmeren. Het grootste daarvan is het stuwmeer in de Roer dat is ontstaan door de bouw van de Roerdaldam.

In de Eifel ligt ook de Nürburgring, een bekend autocircuit voor onder andere Formule 1-races. Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel het Nationaal Park Eifel geworden. Dit Nationale Park valt in zijn geheel binnen het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel. Een ander deel van de Eifel valt binnen het natuurpark Zuid-Eifel.


Koblenz

7

Koblenz ligt aan de monding van de Moezel en de Rijn. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciër huizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. De ‘Deutsches Eck’ is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmond. Een deel van de Oranjeroute loopt door Koblenz.

WIED

 

De Wied is een zijrivier van de Rijn in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De rivier heeft een lengte van circa 102 kilometer en heeft haar bron ten noorden van het dorp Linden in het Westerwald en haar monding in de Rijn bij Neuwied. Ongeveer halverwege de rivier ligt het stadje Altenkirchen.

Na de bron bij Linden (de Wiedquelle) stroomt de rivier zuidwaarts naar Dreifelden waar zij de Dreifelder Weiher voedt, het grootste meer in het Westerwald. Ten noorden van dit meer vervolgt de Wied weer als rivier, nu in noordwestelijke richting tot Altenkirchen. Voorbij dit stadje buigt de stroom weer af in zuidwestelijke richting door het Natuurpark Rijn-Westerwald tot Neustadt. Halverwege Altenkirchen en Neustadt mondt de Holzbach uit in de Wied, de voornaamste zijrivier. Voorbij Neustadt buigt de stroom zich af in zuidoostelijke richting tot de monding bij Neuwied.


Leuke uitjes in de buurt