Reserveren: +31 (0) 20 225 48 80
Nederlands gesproken 7 dagen per week van 09:00 t/m 18:00 uur

Tijdens ons alles inclusief arrangement zult u genieten...

...van een overweldigend verblijf in het Moezel.

Wij bieden u het beste hotel. Wij bieden u alles waar het..

...Moezel bekend om staat, rust, ontspanning en plezier

Moezel: land van 1000 bergen, cultuur en ontspanning...

...Geniet, voel je thuis en ontdek nieuwe plekjes.

Ontspanning en rust - Kom helemaal...

...tot rust in het Enjoyhotel Hutter.

Omgeving

 

Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een toeristische plaats in Duitsland. Het stadje ligt aan de Moezel, tussen de wijngaarden.

Het telt 6.907 inwoners.[1] Het bestaat uit twee delen: Bernkastel op de rechteroever van de Moezel en Kues op de linkeroever.

Beide delen zijn met een brug met elkaar verbonden.

De Moezel vormt in dit gebied de grens tussen de Eifel in het noorden en de Hunsrück in het zuiden en maakt er veel scherpe bochten.

De Moezel en Bernkastel-Kues liggen lager dan de omgeving.

De wijngaarden liggen er op de hellingen van het dal van de Moezel.

Bernkastel ligt aan het oosten op de buitenbocht van de Moezel, aan de kant van de Hunsrück, en Kues aan het westen in de binnenbocht.

Vooral het deel Bernkastel is toeristisch. Het heeft een oud centrum. Daarin leiden stegen, de smalste over trappen, omhoog naar de wijngaarden.

Kues is groter en moderner dan Bernkastel.

ECHTERNACH

 

Echternach

De naam van de stad wordt in 706 geschreven als Epternacus.

De naam is mogelijk afgeleid uit de persoonsnaam Epternus en het achtervoegsel -(i)acum.

Deze (gereconstrueerde) naam werd gevonden op een grafsteen uit de eerste eeuw na Christus binnen de stad, doch er bestaan twijfels over.

Op de steen zou slechts -ternus te lezen zijn geweest. Ten zuiden van de stad zijn aan het meer van Echternach restanten te vinden van een Romeinse villa.

De Engelse monnik Willibrord kwam naar Echternach vanuit Nederland en België en bouwde in het stadje onder bescherming van Plectrudis, de eerste vrouw van Pepijn van Herstal, en haar moeder Irmina van Oeren in 698 de grote abdij van Echternach.

In het klooster zijn nu een school en kantoren te vinden.

Het graf van Willibrord bevindt zich in de abdijkerk.

Sinds de Middeleeuwen vindt op dinsdag na Pinksteren jaarlijks de Processie van Echternach plaats ter ere van Willibrord.

De deelnemers van deze processie van Echternach, ook wel de springprocessie genoemd, zijn aan elkaar vastgemaakt met witte zakdoeken en springen in de maat van de processiemars naar voren, afwisselend op hun linker- en rechtervoet.

Dit is in 1947 zo ingesteld omdat het toenmalige ritme (drie stappen naar voren en twee terug) voor chaos zorgde.

Centraal in de stad ligt het historische stadhuis in gotische stijl uit de 15e eeuw. In Tweede Wereldoorlog werd Echternach zwaar gebombardeerd waardoor een groot deel van de stad werd verwoest.

Echternach is een belangrijke toeristische trekpleister waarin regelmatig het aantal toeristen het inwonertal overtreft.

LUXEMBURG

Luxemburg

In 963 bouwde graaf Siegfried op de Bock-rots een kasteel met een eenvoudige verdedigingsmuur.

Hieruit is de stad Luxemburg ontstaan. In de loop der eeuwen werden er aan de westzijde nog twee verdedigingsgordels aangelegd.

Verschillende ingenieurs, onder wie Vauban, bouwden de stad uit tot één van de sterkste vestingen van Europa.

Hierdoor kreeg Luxemburg de bijnaam Gibraltar van het Noorden.

Tijdens het congres van Londen in 1867 werd Luxemburg neutraal verklaard en moesten de vestingwerken ontmanteld worden.

Slechts 10% van de vesting is hierdoor bewaard gebleven, waaronder de kazematten die tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilplaats dienden.

De oude binnenstad en enkele overgebleven vestingwerken werden in 1994 op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

In 1995 en in 2007 was Luxemburg de Culturele hoofdstad van Europa, een status die het in 2007 deelde met het Roemeense Sibiu.

Nikolaus von Kues
Moselweinmuseum Bernkastel- Kues
Heimatmuseum Bernkastel- Kues
Historische Ölmühle Morbach
Deutsches Telefonmuseum Morbach
Holzmuseum Morbach
Archäologiepark Belginum
Flugmuseum Hermeskeil
Dampflok-Museum-Hermeskeil
Hunsrückhaus am Erbeskopf
Edelsteinmuseum Idar- Oberstein
Spielzeugmuseum- Ikonenmuseum Kloster Machern
Volkskunde- und Freilichtmuseum Roscheider Hof, Konz

SCHLOSS

Schloss Veldenz

 

.4

Reichsburg Cochem is een op een bergkegel gelegen hoogteburcht in het Duitse stadje Cochem aan de Moezel. De zeer beeldbepalende rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. De burcht werd volgens de laatste onderzoeken naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 1100 opgericht.
Geopend: maart-november – 09:00 – 17:00uur

Burg Eltz

3

Een eindje van de Moezel af, in een bos op een steile rots in Wierschem, ligt Burcht Eltz. Tijdens rondleidingen van 40 minuten komt de ridder- en prinsessentijd in de burcht weer tot leven. Ook zijn er prachtige wandelroutes rondom de burcht te volgen.
Geopend: 1/4/15 – 1/11/15
09:30 – 17:30uur


Trier

5

Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft een zeer compacte en gezellige stadskern.
Er zijn veel belangrijke bezienswaardigheden zoals de Dom, de Keizerstermen, de
Basilika, de Porta Nigra, en nog veel meer. Toeristen hebben de mogelijkheid zelf de stad te verkennen of kunnen kiezen voor begeleide tour.

Brodenbach

6

Het rustgevende landschap van Brodenbach is een door de staat erkend luchtkuuroord. De twee zijdalen voeren schone gezonde lucht. Het dorp met zijn mooie vakwerkhuizen dient vaak als uitvalsbasis voor wandelingen door het Ehrbachtal en Brodenbachtal.


Koblenz

7

Koblenz ligt aan de monding van de Moezel en de Rijn. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciër huizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. De ‘Deutsches Eck’ is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmond. Een deel van de Oranjeroute loopt door Koblenz.

Beilstein

8

Het Middeleeuws stadsbeeld van Beilstein is voor veel toeristen het hoogtepunt van de Moezelromantiek. Het wordt ook wel ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd. Dit plaatsje heeft vaak als decor voor Duitse films gediend.


Leuke uitjes in de buurt

 • Het geboortehuis van Beethoven. Het jaarlijkse Beethovenfeest oefenen in Bonn een enorme aantrekkingskracht uit op toeristen. De “Museumsmeile”, inclusief de kunst- en expositiehal van de Bondsrepubliek Duitsland, het kunstmuseum, het “Haus der Geschichte” en het museum “König” is uniek in het Duitse musealandschap. Laat u betoveren door kunst, cultuur en geschiedenis.
  De stad Keulen: bekend om de Rijnlandse vrolijkheid, het Kölschbier, de Keulse Dom en de vele Romaanse kerken, musea, de historische oude stad en de vele evenementen. Op slechts 40 km afstand vormt de stad een highlight voor toeristen.
 • Kabelbaan Cochem

Met de stoeltjeslift wordt u naar één van de mooiste uitkijkpunten over Cochem gebracht. Van eind maart tot en met begin november geopend.

(€9,30 retour p.p.)

 

 • Freizeit Zentrum Cochem

Overdekt zwembad met sauna, solarium, whirpool, kegelbanen, minigolf en tennisbaan.

 • Terra Vulcania in Mayen

Belevingscentrum Terra Vulcania staat in het teken van de geschiedenis van gesteenteontginning en het landschap door vulkaanuitbarstingen.

Openingstijden: Maart – oktober, di-zo 10:00-17:00. (€3,50-6,00)

 • Stiftsmuseum Treis-Karden

Kloostermuseum met oude opgravingen.

Openingstijden: van mei tot oktober. Vrijdag 14:00-17:00uur, zaterdag/zondag/feestdag 10:00-12:00uur en 14:00-17:00uur. (€2,00-3,00 p.p.)

 • Wild und Freizeitpark Klotten

Een recreatiepark en een wildpark in één! Met attracties, poppentheater en wilde dieren zoals herten, bruine beren, emoes, wolven lynxen en nog veel meer.

Openingstijden: 27 maart t/m 1 november van 09:30-18:00uur. (€14,50-16,00 p.p.)

 • Calmont Klettersteig

De Calmont is de steilste wijnberg van Europa. De wandeling is circa 3 kilometer lang en duurt gemiddeld 2 uur. De klim eist een behoorlijke inspanning maar gedurende de hele route heeft men steeds een prachtig uitzicht op de Moezel en de nabije omgeving. (Ongeveer 27 km vanaf Hotel Erica en 45 km van Hotel Zur Krone)

 • Kanovaren

Een kanodagtocht van Ernst tot Treis-Karden, langs het grootste beschermd natuurgebied aan de Moezel. Vanaf €24,00 p.p. inclusief boot, uitrusting, uitleg en transport terug naar Ernst.

 • Archeologiepark Martberg

Een Gallo-Romeins tempelcomplex met schilderingen en opgegraven voorwerpen die de Keltische en Romeinse cultuur van dit gebied in beeld brengt. Openingstijden vanaf april tot juni vrijdag/zaterdag/zondag/feestdag 11:00-17:00uur. Van juli tot oktober woensdag-zondag 11:00-17:00uur. (€2,00 p.p.)

 • Adler und Wolfspark

Natuurpark met wolven, adelaars, uilen. Onder andere vogelshows en mogelijkheid tot het bezichtigen van de Kasselburg (bij Gerolstein). Ongeveer 60 km vanaf Hotel Erica en 80 km vanaf Hotel Zur Krone. (€5,00-7,00 p.p.)

 • Mosterdmuseum in Cochem

Één van de oudste mosterdmolens uit ca. 1810. Er zijn dagelijks rondleidingen om 11:00 – 14:00 – 15:00 en 16:00.