Reserveren: +31 (0) 20 225 48 80
Nederlands gesproken 7 dagen per week van 09:00 t/m 18:00 uur

Tijdens ons alles inclusief arrangement zult u...

...genieten van een overweldigend verblijf aan de Moezel.

Wij bieden u alles waar de Moezel bekend om...

...staat, rust, ontspanning en plezier.

Alles inclusief...

...Geniet van onze alles inclusief arrangementen.

Tijdens ons alles inclusief arrangement zult u...

...genieten van een overweldigend verblijf aan de Moezel.

Omgeving

Burg Treis

1

Burg Treis, ook Treisburg genoemd,
is een burcht- ruïne ca. 1 km zuidelijk van de dorpskern van Treis verwijderd. De hoog gelegen ruïne staat langs een bergpad, ca. 70 m hoog en kijkt uit op de bedding van de beide uit de Hunsrück komende beken Flaumbach en Dünnbach. Het is gemakkelijk te voet of met de auto te bereiken.
Afstand vanaf Hotel Erica: 1 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 20 km

Wilbrug Treis

2

De Wildburg ligt zuidelijk achter de Treisburg. Deze werd gebouwd in de 13e of 14e eeuw, zeer waarschijnlijk ter verdediging van de zuidelijke flank van de Treisburg. De Wildburg is ook makkelijk per auto of te voet te bereiken. De burcht is helaas alleen van buiten te bezichtigen, daar het in privébezit is.
Afstand vanaf Hotel Erica: 1 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 20 km


 

Reichsburg Cochem

4

Reichsburg Cochem is een op een bergkegel gelegen hoogteburcht in het Duitse stadje Cochem aan de Moezel. De zeer beeldbepalende rijksburcht ligt 100 meter boven de stad en diende in de middeleeuwen als tolburcht. De burcht werd volgens de laatste onderzoeken naar alle waarschijnlijkheid omstreeks 1100 opgericht.
Geopend: maart-november – 09:00 – 17:00uur
Afstand vanaf Hotel Erica: 13 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 29 km

Burg Eltz

3

Een eindje van de Moezel af, in een bos op een steile rots in Wierschem, ligt Burcht Eltz. Tijdens rondleidingen van 40 minuten komt de ridder- en prinsessentijd in de burcht weer tot leven. Ook zijn er prachtige wandelroutes rondom de burcht te volgen.
Geopend: 1/4/15 – 1/11/15
09:30 – 17:30uur
Afstand vanaf Hotel Erica: 17 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 15 km


 

Trier

5

Trier is de oudste stad van Duitsland en heeft een zeer compacte en gezellige stadskern.
Er zijn veel belangrijke bezienswaardigheden zoals de Dom, de Keizerstermen, de
Basilika, de Porta Nigra, en nog veel meer. Toeristen hebben de mogelijkheid zelf de stad te verkennen of kunnen kiezen voor begeleide tour.
Afstand vanaf Hotel Erica: 100 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 121 km

Brodenbach

6

Het rustgevende landschap van Brodenbach is een door de staat erkend luchtkuuroord. De twee zijdalen voeren schone gezonde lucht. Het dorp met zijn mooie vakwerkhuizen dient vaak als uitvalsbasis voor wandelingen door het Ehrbachtal en Brodenbachtal.
Afstand vanaf Hotel Erica: 13 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 4 km


 

Koblenz

7

Koblenz ligt aan de monding van de Moezel en de Rijn. Oude vestingmuren, burchttorens, kastelen en patriciër huizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. De ‘Deutsches Eck’ is het punt waar de Moezel in de Rijn uitmond. Een deel van de Oranjeroute loopt door Koblenz.
Afstand vanaf Hotel Erica: 40 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 25 km

Beilstein

8

Het Middeleeuws stadsbeeld van Beilstein is voor veel toeristen het hoogtepunt van de Moezelromantiek. Het wordt ook wel ‘Doornroosje van de Moezel’ genoemd. Dit plaatsje heeft vaak als decor voor Duitse films gediend.
Afstand vanaf Hotel Erica: 22 km
Afstand vanaf Hotel Zur Krone: 29 km


Leuke uitjes in de buurt

 • Burgenbus

Deze bus (lijn 330) brengt u naar Burg Eltz en Burg Pyrmont. U kunt bij het marktplein of bij het station opstappen (vanaf Hotel Erica). De bus rijdt van 1 mei – 31 oktober, elke zaterdag/zondag/feestdag.

 • Kabelbaan Cochem

Met de stoeltjeslift wordt u naar één van de mooiste uitkijkpunten over Cochem gebracht. Van eind maart tot en met begin november geopend.

(€6,30 retour p.p.)

 • Minigolf

Nabij Hotel Erica bevindt zich een minigolfbaan direct langs de Moezel.

(€2,50 p.p.)

 • Indoor minigolf

Bij slecht weer kan er in Kobern-Gondorf ook overdekt minigolf gespeeld worden! Di-zo geopend. (€5,00–6,50 p.p.)

 • Freizeit Zentrum Cochem

Overdekt zwembad met sauna, solarium, whirpool, kegelbanen, minigolf en tennisbaan.

 • Terra Vulcania in Mayen

Belevingscentrum Terra Vulcania staat in het teken van de geschiedenis van gesteenteontginning en het landschap door vulkaanuitbarstingen.

Openingstijden: Maart – oktober, di-zo 10:00-17:00. (€3,50-6,00)

 • Stiftsmuseum Treis-Karden

Kloostermuseum met oude opgravingen.

Openingstijden: van mei tot oktober. Vrijdag 14:00-17:00uur, zaterdag/zondag/feestdag 10:00-12:00uur en 14:00-17:00uur. (€2,00-3,00 p.p.)

 • Wild und Freizeitpark Klotten

Een recreatiepark en een wildpark in één! Met attracties, poppentheater en wilde dieren zoals herten, bruine beren, emoes, wolven lynxen en nog veel meer.

Openingstijden: 27 maart t/m 1 november van 09:30-18:00uur. (€14,50-16,00 p.p.)

 • Calmont Klettersteig

De Calmont is de steilste wijnberg van Europa. De wandeling is circa 3 kilometer lang en duurt gemiddeld 2 uur. De klim eist een behoorlijke inspanning maar gedurende de hele route heeft men steeds een prachtig uitzicht op de Moezel en de nabije omgeving. (Ongeveer 27 km vanaf Hotel Erica en 45 km van Hotel Zur Krone)

 • Kanovaren

Een kanodagtocht van Ernst tot Treis-Karden, langs het grootste beschermd natuurgebied aan de Moezel. Vanaf €24,00 p.p. inclusief boot, uitrusting, uitleg en transport terug naar Ernst.

 • Archeologiepark Martberg

Een Gallo-Romeins tempelcomplex met schilderingen en opgegraven voorwerpen die de Keltische en Romeinse cultuur van dit gebied in beeld brengt. Openingstijden vanaf april tot juni vrijdag/zaterdag/zondag/feestdag 11:00-17:00uur. Van juli tot oktober woensdag-zondag 11:00-17:00uur. (€2,00 p.p.)

 • Adler und Wolfspark

Natuurpark met wolven, adelaars, uilen. Onder andere vogelshows en mogelijkheid tot het bezichtigen van de Kasselburg (bij Gerolstein). Ongeveer 60 km vanaf Hotel Erica en 80 km vanaf Hotel Zur Krone. (€5,00-7,00 p.p.)

 • Mosterdmuseum in Cochem

Één van de oudste mosterdmolens uit ca. 1810. Er zijn dagelijks rondleidingen om 11:00 – 14:00 – 15:00 en 16:00.